Heb je nog geen plannen gemaakt, maar wel vrij van werk of studie en heb je inspiratie nodig om herfstvakantie net even wat gezelliger te maken? Wij zochten vijf leuke herfstige activiteiten voor je uit en zetten ze voor je op een rijtje!

  • Stedentrip

Vakanties boeken zijn helaas nog beperkt in tijden van COVID-19, maar overweeg een korte trip wat dichter bij huis, zoals een stedentrip in Europa. De steden zijn nu extra mooi in de herfstkleuren ingekleurd door de vallende bladeren. Zo vind je met wat speurwerk op het internet nog wel eens gunstige vliegtickets waarmee je toch een dag of kort weekend weg kan, en rijdt er sinds kort de GreenCityTrip waarmee je een mini-vakantie binnen Europa kan maken. Ik bezocht een dag Boedapest, met een vlucht ’s ochtends vroeg vanaf Eindhoven met WizzAir en ’s avonds laat weer terug via Amsterdam met Easyjet. Flink doorstappen zou je denken, echter viel dat reuze mee en heb ik alles toch op mijn gemak kunnen bekijken.

  • Boswandeling

Als je toch liever iets dichter bij huis wil blijven is Nederland gelukkig groot en klein genoeg dat er altijd een park of bos in de buurt is. Qua kleuren in de natuur vind ik de herfst een van de mooiste seizoenen. Deze foto’s zijn gemaakt in het Kralingse Bos in Rotterdam, waar je een rustige wandeling kunt doen tussen de bomen of vlak langs de Kralingse Plas. Verder zijn er wat leuke restaurants om even op te warmen met warm drank of iets te eten en kun je de dieren van dichtbij zien bij het veld met herten of de kinderboerderij. Wil je toch iets extra’s beleven? Denk dan eens aan de Grote Schijn, een magische lichtshow terwijl je door het bos heen loopt. Kaarten gaan snel, en op = op!

  • Bakken

Als het weer te koud en nat is blijf ik graag binnen en kijk ik vanaf mijn balkon uit op alle herfstkleuren in de lucht, en om de warmte nog meer in huis te halen is onze eerste tip om eens te denken aan koekjes te bakken. Dit kun je zo moeilijk of makkelijk maken zoals je zelf wil: deze koekjes zijn gemaakt van de zandkoekjes mix van Koopmans en gedecoreerd met de stiften van dr. Oetker, (ik ken mijn creatieve limieten). Ze smaakten heerlijk, en voor de afwisseling heb ik er perzik-peer thee bij gemaakt en wat verse vijgen gesneden.

  • Pumpkin Spice Latte

Als het herfstseizoen begint bij Starbucks kan het maar één ding beteken: de Pumpkin Spice Latte keert terug! Ondanks deze jaarlijkse traditie heb ik er nog nooit één gedronken, uit angst ‘m toch niet lekker te vinden en spijt te voorkomen omdat ik dan wel een matcha of chai latte had kunnen drinken.. iets met FOMO helaas. Maar dit jaar wordt het jaar..Echt.. Of toch een Apple Crisp Macchiato of Vanille Sweat Cream Nitro Cold Brew…Keuzestress!

Bron: https://www.starbucks.com/menu/featured

Hebben jullie nog tips of dingen die jullie graag doen tijdens de herfstvakantie? Laat het ons zeker weten! Wij houden Catching Up regelmatig bij om jullie te voorzien van nieuwe tips en to-do’s, dus hou deze pagina zeker in de gaten!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Stephanie (1989) is een geboren en getogen Rotterdamse. Na het afronden van haar studie psychologie heeft ze in allerlei verschillende steden gewerkt en veel gereisd in Europa, maar is ze altijd aan Rotterdam verbonden gebleven. Eerder heeft ze geschreven voor Meisjes aan de Maas, een online magazine over Rotterdamse lifestyle. Ook beheert ze het Instagram account mooisuitrotterdamzuid. Voor Catching Up gaat ze graag op onderzoek uit naar nieuwe en unieke plekken, restaurants en winkels. Verder gaat ze graag het gesprek aan met ondernemers of mensen met een bijzonder verhaal.