Iedereen die mij een beetje kent weet dat een lange reis naar Japan al heel lang in de planning staat. Helaas maakt de huidige situatie in de wereld dat verre reizen er voorlopig nog even niet in zitten. Ik besloot het daarom dichterbij huis te zoeken naar inspiratie om mijn droomreis levendig te houden en deel mijn favoriete Rotterdamse plekjes.

  1. Souffle Café

Een prachtig restaurant met roze muren en marmeren tafels, met een nóg mooier menu. Elk gerecht of drankje is met de mooie pastelkleuren en vers gesneden fruit een klein kunstwerk op zichzelf. Voor de herfst en Halloween periode hebben ze een speciale Black Pumpkin Spice pancake gemaakt met pumpkin spice caramel, bramen, bosbessen en speculaas. Niet te veel eten van tevoren!

  1. Hinoki Noodle Soup

In het Rotterdamse Centrum vlakbij de Markthal vind je Hinoki, een klein restaurant aan de Steigersgracht. Ze serveren voornamelijk ramengerechten, waarbij onze favorieten de Garlic Black Special  of -als je van wat pittiger eten houdt- de Tantanmen. Het personeel is zeer vriendelijk en kan je goed advies geven als je niet kunt kiezen.

  1. Kiiro Japanese Curry House

In Rotterdam vind je sinds kort de eerste Japanse Curry restaurants in Nederland, op maar liefst drie locaties: Wijnhaven, de Markthal en de Foodhallen. Kiiro betekent ‘geel´ en slaat op één van de belangrijkste ingrediënten van Japanse curry: kurkuma. Naast de karakteristieke gele huiskleur is het interieur sfeervol en is het menu helemaal naar je eigen smaak uit te kiezen.

Bron: Facebook Kiiro Japanese Curry House
  1. Nishi Market

Op de Meent scoor je al je kawaii goodies, oftewel diverse schattige en mooie Japanse producten en kleding. Denk aan mooie boeken, kantoorspulletjes, kleding, rolschaatsen en beautyproducten en snacks. Daarnaast vind je er het eerste vegan kawaii café waar je onder andere pink cappuccino’s en vegan gyoza kan vinden en kun je je haar en nagels laten doen in de prachtige salons. Mocht je binnenkort je bezoekje plannen en wil je dat nog iets specialer maken: op 6 en 7 november 2021 organiseren ze een Japans Mini Festival, waar je origami en kalligrafie workshops kunt volgen, een kimono fotoshoot kunt doen en Japanse streetfood kunt proberen!

  1. Round&Round

Als laatste maar zeker niet de minste mijn lievelings eettentje op de Hoogstraat, waar ik eerder al een sfeerimpressie over schreef. Met name de mooie gerechten en de muurschilderingen/spulletjes op de planken aan de muur geven het een knusse sfeer en een escape gevoel uit de drukke stad.

Heb jij nog leuke tips die hier helemaal bij passen? Laat ze dan zeker voor ons achter! Volg onze food tips en hotspots hier.

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Stephanie (1989) is een geboren en getogen Rotterdamse. Na het afronden van haar studie psychologie heeft ze in allerlei verschillende steden gewerkt en veel gereisd in Europa, maar is ze altijd aan Rotterdam verbonden gebleven. Eerder heeft ze geschreven voor Meisjes aan de Maas, een online magazine over Rotterdamse lifestyle. Ook beheert ze het Instagram account mooisuitrotterdamzuid. Voor Catching Up gaat ze graag op onderzoek uit naar nieuwe en unieke plekken, restaurants en winkels. Verder gaat ze graag het gesprek aan met ondernemers of mensen met een bijzonder verhaal.