Ondanks dat ik het normaal gesproken heerlijk vind om met vriendinnen lekker bij te kletsen met een kop thee, merk ik in dit steeds natter en kouder wordend weer het liefste lekker thuis op de bank met een dekentje te blijven, vergezeld met kaarsjes en een tijdschrift. Mijn go-to cozy herfstdrankje was altijd warme chocolademelk of Pickwick winter thee, maar in de loop der jaren zijn hier gelukkig wat smaken bij gekomen.

Trung Nguyen Vietnamese koffie: ik ben eigenlijk niet de grootste liefhebber van koffie, tenzij het juist de sterke Turkse of Vietnamese koffie is. In de zomer drink ik deze koffie met gecondenseerde melk en ijsblokjes als ijskoffie, maar als ik in de koudere dagen een oppepper nodig heb drink ik een klein maar sterk kopje. De koffie is te koop bij de Amazing Oriental supermarkten in zowel instantkoffie als filterkoffie varianten.

Celestial Seasonings Country Peach Passion: deze thee probeerde ik ooit in een sampler verpakking en ik was meteen verkocht. Omdat ik eigenlijk normaliter alleen thee drink haal ik meestal wel wat duurdere thee als Pukka of Celestial Seasonings. Deze drank is gekoeld met ijs een perfecte ijsthee voor in de zomer, maar ook net zo lekker in zijn warme variant. Deze thee is helaas erg moeilijk te vinden in Europa, voor zo ver ik weet kun je deze thee alleen bij Sostrene Grene kopen maar als jullie meer adressen weten hoor ik het graag als grootverbruiker!

Anijsmelk van de Ruijter: deze klassieker ontbreekt ook nooit in huis, al moet ik zeggen dat ik de variant met anijsblokjes om nostalgische redenen toch wel een beetje mis. Dit herfstdrankje maakte mijn moeder altijd thuis als we ’s avonds bordspelletjes deden of televisie keken.

Celestial Seasonings Organic Matcha Green: ik zou de hele collectie van Celestial Seasonings wel op de lijst kunnen zetten, alleen hou ik het bij mijn favorieten en dan kan deze matcha thee niet ontbreken. Ik drink deze thee dagelijks en vind de smaak bij zo’n beetje alles qua eten passen. Deze thee haal ik meestal bij Holland & Barret omdat zij meestal korting hebben als je meerdere doosjes koopt.

Fredsted Chai Latte Vanille: deze chai latte is voor mij het ultieme herfstdrankje voor thuis. Hij is lekker zoet, maar niet te zoet zoals sommige andere merken wat mij betreft vaak zijn. Ik kies meestal voor de vanille variant en het doosje met aparte sachets zodat ik ze ook nog mee naar werk kan nemen, maar er zijn ook andere smaken zoals karamel en grotere dozen. Je kunt ze onder andere hier kopen.

Wat drink jij het liefst als je binnen blijft? Is er een drankje dat echt niet aan deze lijst mag ontbreken? Laat het ons weten! Hou onze food-pagina in de gaten voor meer tips en hotspots.

Bron omslagfoto: © Rimma Bondarenko / Dreamstime.com

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Stephanie (1989) is een geboren en getogen Rotterdamse. Na het afronden van haar studie psychologie heeft ze in allerlei verschillende steden gewerkt en veel gereisd in Europa, maar is ze altijd aan Rotterdam verbonden gebleven. Eerder heeft ze geschreven voor Meisjes aan de Maas, een online magazine over Rotterdamse lifestyle. Ook beheert ze het Instagram account mooisuitrotterdamzuid. Voor Catching Up gaat ze graag op onderzoek uit naar nieuwe en unieke plekken, restaurants en winkels. Verder gaat ze graag het gesprek aan met ondernemers of mensen met een bijzonder verhaal.