Op een drukke zaterdagmiddag stapten we van een grauwe, grijze oktoberdag een roze paradijsje aan de Mariniersweg binnen. Souffle Café Rotterdam heeft een prachtig interieur met marmeren ronde tafels en velvet roze stoelen. De muren zijn roze en gedecoreerd met mooie spiegels, kersenbloesemtakken en houten accenten. We werden meteen enthousiast en hebben een aantal mooie, lekkere gerechten en drankjes besteld.

Bij binnenkomst zie je meteen de grote menukaart, waarna de keuzestress al snel toeslaat, alles klinkt heerlijk! We beginnen met een taro latte en een matcha bubble tea met mango balletjes, en bestellen twee matcha en taro rollcakes terwijl we op onze souffle pancakes wachten. Alles is lekker zoet, maar ook best machtig: niet te veel eten voordat je komt en als je redelijk snel vol zit adviseer ik alleen de pancakes of een rollcake te eten. Niet snel daarna arriveren de Butter en Syrup Souffle Pancakes, één van de aanbevolen pancake gerechten van Souffle Café. Deze worden geserveerd met boter, een kannetje stroop en slagroom met een takje munt. Alles wordt geserveerd op donkere stenen borden met goudkleurig bestek, wat mooie foto’s oplevert samen met het interieur!

Mogen de souffle pancakes van jou wel wat extra´s hebben dan deze klassieke ingrediënten? Op het menu vind je ook smaken als de Oreo, Tiramisu of Creme Brulée Souffle. Verder ze hebben elke maand een special, deze maand is dat de Black Pumpkin Spice Souffle, waarbij de pancakes gerserveerd worden met bramensaus, pumpkin spice karamel, verse bramen en bosbessen en speculaas.

We probeerden eerder bij een ander restaurant matcha pancakes, hoe die smaakten lees je hier. Hou je naast Souffle Café Rotterdam ook van andere restaurants met Japanse invloeden? Lees dan ook eens dit artikel.

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Stephanie (1989) is een geboren en getogen Rotterdamse. Na het afronden van haar studie psychologie heeft ze in allerlei verschillende steden gewerkt en veel gereisd in Europa, maar is ze altijd aan Rotterdam verbonden gebleven. Eerder heeft ze geschreven voor Meisjes aan de Maas, een online magazine over Rotterdamse lifestyle. Ook beheert ze het Instagram account mooisuitrotterdamzuid. Voor Catching Up gaat ze graag op onderzoek uit naar nieuwe en unieke plekken, restaurants en winkels. Verder gaat ze graag het gesprek aan met ondernemers of mensen met een bijzonder verhaal.