Afgelopen zomer bezocht ik de zonnige stranden van Rhodos en ging ik op mijn allereerste vliegvakantie ooit. Na een spannende vlucht kon ik een week heerlijk ontspannen en rondreizen op dit prachtige eiland. We huurden hiervoor een scooter en gebruikte het openbaar vervoer om rond te rijden. Ondanks dat de Grieken flink van doorrijden houden was de scooter een ontspannen vervoersmiddel, vooral richting Jacob’s Canyon wat gek genoeg geen toeristische trekpleister is.

Jacob’s Canyon ligt vlak naast de weg meer in het midden van het eiland op de wijnroute. Het voordeel hiervan is dat de wegen lekker rustig zijn en makkelijk even pauze kunt nemen bij de vele wegrestaurantjes in de dorpen die je passeert. De Canyon is dus geen officiële trekpleister, dus het is even een klim en sprong om naar het mooie gedeelte te komen, maar wij vonden het wel de moeite waard.

Ook bezochten we de ruïnes van de Acropolis van Lindos, waarbij ik de dringende tip wil meegeven: ga zo vroeg mogelijk! In de hete middagzon is het een lange, hete rij en klim naar boven, waarbij je op de top van de berg nauwelijks verkoeling kunt vinden. Ook is het erg druk in de middag, waardoor het lastig kan zijn om je perfecte vakantieplaatje te schieten. Je kunt overigens een deel vanaf Lindos op een ezel afleggen als je je benen wat rust wil geven en de trip net iets unieker wil maken.

St. Pauls Bay is een prachtige plek vanaf de Acropolis, waarop we besloten om deze ook van dichtbij te bekijken. Eenmaal naar beneden afgedaald waren de ligbedjes 25 euro voor een hele dag, wat we toch iets aan de prijzige kant vonden, ondanks dat het een prachtige plek is. Het strand van Lindos met uitzicht op de Acropolis vonden wij net zo mooi en heeft een zandstrand, goedkopere ligbedjes en meer restaurants. We aten onder andere sardines met olijfolie en verse tomaten, maar ook de zelfgemaakte ijsthee, ijskoffies en sapjes waren absolute aanraders!

Heb jij je volgende vakantie al gepland staan? Staat Griekenland ook op jou must-do lijstje? Laat het ons weten. Volg deze pagina voor onze travel ervaringen en tips! Bron omslagfoto: 27vakantiedagen.nl

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Stephanie (1989) is een geboren en getogen Rotterdamse. Na het afronden van haar studie psychologie heeft ze in allerlei verschillende steden gewerkt en veel gereisd in Europa, maar is ze altijd aan Rotterdam verbonden gebleven. Eerder heeft ze geschreven voor Meisjes aan de Maas, een online magazine over Rotterdamse lifestyle. Ook beheert ze het Instagram account mooisuitrotterdamzuid. Voor Catching Up gaat ze graag op onderzoek uit naar nieuwe en unieke plekken, restaurants en winkels. Verder gaat ze graag het gesprek aan met ondernemers of mensen met een bijzonder verhaal.