Op de Hoogstraat in Rotterdam vind je sinds 2016 Round & Round Rotterdam. Het is een schattige kleine zaak waar je lekkere rollcakes, taartjes of pancakes kunt eten die er ook nog eens prachtig uitzien. Stephanie neemt je mee en geeft een sfeerimpressie.

Op een drukke zaterdagmiddag stappen we binnen en we worden direct verwelkomd door studio Ghibli jazzmuziek en schattige beeldjes en spulletjes bij de kassa. We nemen achterin plaats, waardoor je een goed beeld krijgt van het restaurant: we kunnen de keuken en vitrine met heerlijke rolcakes en taartjes goed zien – en we ruiken ook al wat pancakes! Een kleine zoektocht op Google leert ons dat alle cakes en spulletjes handgemaakt zijn en dat ze als missie hebben om mensen een lading ‘cuteness´ mee te geven.

Bron: Stephanie van ’t Wout

We beginnen met een matcha cake roll met jasmijn oolong en lychee vulling, samen met een warme matcha latte. De cake smaakt ondanks de matcha als een ode aan de zomer, lekker fris en zoet. Ook nemen we de matcha pancakes met vers fruit, matchasaus en slagroom en een zelfgemaakte soda, die rozenblaadjes heeft en het plaatje helemaal afmaakt. Er zijn nog genoeg andere heerlijke smaken cakerolls dan alleen de matchavarianten en de pancakes bestaan ook in een hartige variant met avocado’s.

Wil je je bezoek nog specialer maken? Ze bieden ook een Hightea menu aan in een mini of volledige variant, waar een variantie van taartjes, cakes, sandwiches, koekjes en warme en koude dranken in het menu zit. Ook kan je in verschillende formaten mooie verjaardagstaarten bestellen om je verjaardag nog net wat cuter te maken!

Bron: Stephanie van ´t Wout

Conclusie

Hou je van smaken als matcha of yuzu, mooi eten, originele drankjes in een gezellige rustige sfeer, ondanks dat je midden in de stad bent? Dan is Round & Round zeker een plekje waar je blij van wordt! Ze maken regelmatig nieuwe cakes, zoals momenteel de Halloween of herfst seasonal special roll. Hou daarvoor de Instagram pagina in de gaten. Snel een kijkje nemen dus!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Stephanie (1989) is een geboren en getogen Rotterdamse. Na het afronden van haar studie psychologie heeft ze in allerlei verschillende steden gewerkt en veel gereisd in Europa, maar is ze altijd aan Rotterdam verbonden gebleven. Eerder heeft ze geschreven voor Meisjes aan de Maas, een online magazine over Rotterdamse lifestyle. Ook beheert ze het Instagram account mooisuitrotterdamzuid. Voor Catching Up gaat ze graag op onderzoek uit naar nieuwe en unieke plekken, restaurants en winkels. Verder gaat ze graag het gesprek aan met ondernemers of mensen met een bijzonder verhaal.