Ben je van plan om binnenkort Rotterdam te bezoeken, maar heb je nog niet dat ene bijzondere of unieke plekje gevonden om je dag nog net wat toffer te maken? Ik deel een aantal hotspots die je alleen in Rotterdam kunt vinden, of er pas net zijn gevestigd.

  • Remastered Experience: wil je de werken van de oude Hollandse Meesters op een unieke manier beleven? Remastered is een digitale beleving van 60 minuten waarbij oude werken op gigantische schermen worden geprojecteerd, waardoor het lijkt alsof je in de schilderijen en werken loopt. De attractie is verkozen tot het meest innovatieve evenement van 2021. Je koopt een kaartje vanaf 24,50 euro.
Bron foto: Remastered
  • Tech Noir: als je gek bent op de jaren 80, retro tech en pastelkleuren kan je Tech Noir zeker niet overslaan als je Rotterdam bezoekt. De inspiratie voor Tech Noir is zijn films Terminator en Blade Runner, en ze hebben als doel om jonge creatieve mensen richting Witte de Withstraat te krijgen. ’s ochtends en overdag kun je er terecht in het restaurant voor American pancakes, chicken waffles en burgers, ook is er een heuse arcade en organiseren ze regelmatig filmavonden, disco’s of live muziekevenementen.
  • HotTug: Rotterdam is natuurlijk een rivierstad, en behalve de Watertaxi en de Spido kun je nu ook in een hot tub ronddobberen door de stad. HotTug is ’s werelds eerste varende hot tub waarmee zonder vaarbewijs het hele jaar mee mag worden gevaren en Rotterdam is de enige Nederlandse stad waar de HotTug vaart. Voor twee uur betaal je 139 euro.
Bron: HotTug
  • Wikkelboats: we blijven nog even op het water voor heuse drijvende tiny houses op de Wijn- en Rijnhaven, met prachtige en unieke uitzichten op de stad. De Wikkelboats bij Rijnhaven zijn een tijdelijk initiatief van Sander Waterval en zijn duurzaam gebouwd.. en te boeken!
Bron: Wikkelboat
  • Schaatsbaan Rotterdam: deze mag zeker niet ontbreken op het lijstje! Wil je een echt wintergevoel, bezoek dan zeker Schaatsbaan Rotterdam. We schreven hier eerder een artikel over toen we de openingsdag bezochten.

Heb jij nog een tip die écht niet mag ontbreken op dit lijstje? Of ben je misschien al naar een van deze plekken geweest? Laat het ons weten via de comments! Wil je meer tips en hotspots? Hou dan onze website in de gaten!

Bron omslagfoto: Remastered Experience

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Stephanie (1989) is een geboren en getogen Rotterdamse. Na het afronden van haar studie psychologie heeft ze in allerlei verschillende steden gewerkt en veel gereisd in Europa, maar is ze altijd aan Rotterdam verbonden gebleven. Eerder heeft ze geschreven voor Meisjes aan de Maas, een online magazine over Rotterdamse lifestyle. Ook beheert ze het Instagram account mooisuitrotterdamzuid. Voor Catching Up gaat ze graag op onderzoek uit naar nieuwe en unieke plekken, restaurants en winkels. Verder gaat ze graag het gesprek aan met ondernemers of mensen met een bijzonder verhaal.