Om alvast in de Kerstsferen te komen kocht ik vijf adventskalenders om samen adventskalender unboxings te doen de komende maand. Het was een kleine uitdaging om te kiezen tussen het enorme assortiment aan adventskalenders, er bestaan inmiddels pakketten van verschillende soorten bieren tot make-up en waxinelichten. De keuze is uiteindelijk gevallen op een Hello Kitty en Milka chocolade adventskalender, een Yogi Tea kalender, een kalender van sieradenmerk Six en de luxe adventskalender van Rituals. Wat is de eerste indruk? En zijn ze eigenlijk het geld wel waard? Je leest het hier!

Hello Kitty Adventskalender €11,95

De Hello Kitty Adventskalender is een rode doos met een schattige Hello Kitty Kerst print en is gevuld met melkchocolade. Perfect voor bij de Yogi Tea kalender! Er is niet afgebeeld of er verschillende chocolaatjes inzitten en is daarmee een beetje een gokje, maar voor ongeveer 0,50 cent per chocolaatje kan het wat mij betreft niet misgaan. Je kunt deze kalender hier bestellen, hier lees je een uitgebreidere review.

Milka adventskalender €12,00

De adventskalender van Milka heeft de karakteristieke paarse kleur en stijl en is in twee varianten te vinden, met een sneeuwman of een hert. Ik koos voor de laatste en kreeg een redelijk grote kalender thuis gestuurd. Ze verklappen op de verpakking twee chocolaatjes in de vorm van een stoomtrein en sneeuwpop, er zitten dus verschillende chocoladefiguurtjes in, voor omgerekend €0,50 per stuk. Je kunt de kalender hier vinden en er hier meer over lezen.

Yogi Tea Adventskalender 15,95

De Yogi Tea adventskalender is een feestelijke, knus geïllustreerde Kerstdoos waarin er voor elke dag een Ayurvedisch theezakje verpakt zit, samen met een inspirerende levenswijsheid. Qua theesmaken kun je denken aan combinaties met gember, zoethout, lavendel en vanille. Deze adventskalender is een perfect cadeau voor theeliefhebbers en binnenblijvers, met een wat mij betreft prima prijs-kwaliteitverhouding van 0,66 cent per theezakje. Je bestelt de kalender hier. In een apart artikel lees je een uitgebreidere review.

Six sieraden adventskalender €24,99

Inmiddels heb ik de komende voor elke dag nu een lekkere kop thee met chocolade, en het leek me voor een complete ervaring leuk om ook een sieraden adventskalender unboxing te doen. Mijn oog viel op één van de adventskalenders van Six: een mooie roze doos met een gezellige goud-witte ijsbeer print. Ik koos de zilverkleurige sieraden, waarbij je vooral moet denken aan minimalistische kettingen en oorbellen. De prijs per item van deze adventskalender is iets meer dan 1 euro. Lees de uitgebreide unboxing hier.

Rituals Adventskalender €59,95

Ik heb de afgelopen jaren regelmatig de Rituals Adventskalender voorbij zien komen op YouTube, en ze zien er ook dit jaar weer prachtig uit. Ik was erg benieuwd of deze duidelijk duurdere kalenders het geld wel waard zijn, of dat je toch beter een andere kalender moet uitkiezen. Per item betaal je ongeveer 2,50 euro, wat voor Rituals producten niet veel is! Deze kalender heet The Ritual of Advent, je vind ‘m hier en de gehele unboxing vind je hier.

De komende maand zal ik de adventskalenders unboxen en ze in aparte Kerstblogs uitgebreider reviewen. Vind jij de kalenders het geld waard? En vind je reviews en unboxings leuk? Hou dan onze tips en to-do pagina in de gaten. Welke adventskalender heb jij gekocht, of haal je misschien zelfs elk jaar opnieuw omdat het zo’n succes is? Laat het ons hieronder weten in de comments of via onze sociale media.

Catching Up werkt samen met bol.com via affiliate linkjes. Ik krijg niet betaald om deze te plaatsen, maar als jij op het linkje klikt en daarna iets bestelt op dezelfde website, krijg ik een kleine commissie. Dit kost jou verder niets.

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Stephanie (1989) is een geboren en getogen Rotterdamse. Na het afronden van haar studie psychologie heeft ze in allerlei verschillende steden gewerkt en veel gereisd in Europa, maar is ze altijd aan Rotterdam verbonden gebleven. Eerder heeft ze geschreven voor Meisjes aan de Maas, een online magazine over Rotterdamse lifestyle. Ook beheert ze het Instagram account mooisuitrotterdamzuid. Voor Catching Up gaat ze graag op onderzoek uit naar nieuwe en unieke plekken, restaurants en winkels. Verder gaat ze graag het gesprek aan met ondernemers of mensen met een bijzonder verhaal.