Catching Up ging in oktober 2021 online, wat betekent dat ik officieel een maand aan het bloggen ben! De plannen ooit een eigen online magazine te beginnen bestonden al veel langer daarvoor. Ik bleef lang hangen op de vorm, de content waar ik over wilde schrijven en of ik het wel of niet samen met anderen zou gaan doen. Na vele koffie- en brainstormsessies is het de eerste maand een feit en wil ik stilstaan bij mijn ervaringen tot nu toe!

Ik heb in het verleden voor een al succesvol en lopend online magazine (meer dan 10.000 uniek bezoekers per maand) mogen schrijven en daar de beginsels kunnen leren hoe je een website opzet, SEO inzet en pakkende teksten kunt schrijven, dus die ervaring was mooi meegenomen bij het opzetten van Catching Up. Toendertijd waren we met acht vrouwen verantwoordelijk voor alle content en omdat de website al sinds 2013 stond als een huis dankzij de oprichters, werden we zelf regelmatig benaderd voor leuke (pers)evenementen en waren er vaste samenwerkingen. Dat is natuurlijk nu heel anders: ik heb de hele website zelf moeten inrichten, een huisstijl moeten bedenken en alles goed aan elkaar moeten linken qua sociale media. Ik ben trots op hoe het er nu uitziet en hoeveel ik al heb kunnen schrijven. Ondanks dat het véél meer werk is dan ik had ingeschat ben ik nog steeds ontzettend blij dat ik daadwerkelijk ben begonnen.

Wat ik heb geleerd is dat je goed vindbaar moet zijn en daarvoor onder andere regelmatiger moet posten. Als doel heb ik om de komende maand meer artikelen voor te bereiden zodat ik even vooruit kan, zonder in te leveren op de inhoud. Dit artikel is het alweer het 18e artikel dat ik heb geschreven in een maand en over alle artikelen kan ik absoluut zeggen dat ik ontzettend veel plezier heb gehad om ze te schrijven en researchen. Ook wil ik me nog meer verdiepen in waar mijn doelgroep kan vinden op het internet en mijn magazine daar mooi op laten aansluiten. Verder ben ik veel andere blogs aan het lezen en kijken hoe zij aan het werk gaan.

Verder heb ik een begin gemaakt met verdiepen en opstarten met affiliate marketing, met als langere termijn doel hier vaardiger in te worden. Alle tips hierover en over SEO zijn meer dan welkom!

Samengevat heb ik een hoop geleerd, maar ook nog een lange weg te gaan. De leukste momenten zijn, naast dat ik mezelf helemaal kan uiten in mijn website, dat ik voor het eerst een inhoudelijke reactie ontving op een blogpost en het feit dat er mensen zijn die de weg naar Catching Up hebben weten te vinden! Uiteraard levert een blog je na een maand inzet geen inkomen op, en dat is wat mij betreft ook niet het hoofddoel. Ik ben er van overtuigd dat je intrinsieke motivatie het belangrijkste moet zijn. Ik heb tot nu toe alleen kosten gemaakt voor de domeinnaam en de hosting, maar dat heb ik graag over voor iets wat mij tot nu toe ontzettend veel terug geeft!

Hebben jullie nog tips voor beginnende bloggers, zowel inhoudelijk als handige websites of communities? Of ben je vooral iemand die graag blogs leest en dan vooral hele specifieke onderwerpen leuk vindt? Laat het het me vooral weten in de comments of via sociale media!

Bron foto’s: Unsplash

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Stephanie (1989) is een geboren en getogen Rotterdamse. Na het afronden van haar studie psychologie heeft ze in allerlei verschillende steden gewerkt en veel gereisd in Europa, maar is ze altijd aan Rotterdam verbonden gebleven. Eerder heeft ze geschreven voor Meisjes aan de Maas, een online magazine over Rotterdamse lifestyle. Ook beheert ze het Instagram account mooisuitrotterdamzuid. Voor Catching Up gaat ze graag op onderzoek uit naar nieuwe en unieke plekken, restaurants en winkels. Verder gaat ze graag het gesprek aan met ondernemers of mensen met een bijzonder verhaal.