Vanaf 27 november tot 4 maart kan er geschaatst worden bij Schaatsbaan Rotterdam. Catching Up haalde de schaatsen van zolder en was bij de openingsdag van de negende editie aanwezig. In dit artikel lees je meer over Schaatsbaan Rotterdam en krijg je een impressie van de dag.

Elk jaar kun je me op het ijs vinden: als het kan op natuurijs, maar meestal op een kunstijsbaan. Schaatsbaan Rotterdam is een overdekte ijsbaan en als Rotterdammer is het natuurlijk heel fijn dat deze baan zo lekker dichtbij huis is. Kom je van verder uit de buurt? Ook dan is de baan goed te bereiken met openbaar vervoer vanaf metro- en bushalte Kralingse Zoom, tramhalte Nesserdijk en met de auto. Naast de 400-meterbaan waar je alleen rondjes mag rijden is er een ook fun- en curlingbaan aanwezig.

Openingsdag

Dit jaar beloofde de openingsdag een diverse dag te worden. Los van de regenboog 400-meterbaan en de overige banen is er een nieuw Winterplein met restaurant aanwezig waar je lekker aan de warme chocolademelk of stamppot kan. Tevens is er een karaoke-kas geplaatst waar je lekker mee kunt zingen. In de avond is er een silent disco waar je helemaal sportief kun schaatsen en dansen.

Foto’s van de fun- en 400-meterbaan en het Winterplein

Agenda

Op 18 december 2021, 7, 14 januari en 12 februari 2022 staan er silent disco’s ingepland. Op Valentijnsdag worden ook nog leuke plannen gebroed die ze zo snel mogelijk bekend gaan maken en hopelijk gaat Schaatsen voor Daniel 19 februari 2022 ook door, waar je door middel van sponsors en rondjes schaatsen zo veel mogelijk geld ophaalt voor onderzoek naar kanker. Hou de agenda op de website in de gaten voor de meest actuele informatie.

Toegangskaarten

Ben jij de gelukkige bezitter van een Rotterdampas? Dan is je eerste bezoek helemaal gratis en op alle bezoekjes daarna krijg je 25% korting op je entreeprijs. Voor iedereen die de Schaatsbaan wil bezoeken geldt: je moet in het bezit zijn van een geldige QR-code en van tevoren een tijdsslot reserveren. Mocht je zelf geen schaatsen hebben: je kunt tegen een meerprijs noren of ijshockeyschaatsen huren die je bij het reserveren meteen aanvinkt op de website.

Schaatsbaan Rotterdam

Meer winteruitjes?

Gaan jullie ook jaarlijks schaatsen of heb je een andere must-do tijdens de wintermaanden? Laat het zeker weten in de comments! Ben je op zoek naar meer sportieve uitjes of andere tips? Hou dan de website in de gaten!

Bron foto’s: Unsplashed

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Stephanie (1989) is een geboren en getogen Rotterdamse. Na het afronden van haar studie psychologie heeft ze in allerlei verschillende steden gewerkt en veel gereisd in Europa, maar is ze altijd aan Rotterdam verbonden gebleven. Eerder heeft ze geschreven voor Meisjes aan de Maas, een online magazine over Rotterdamse lifestyle. Ook beheert ze het Instagram account mooisuitrotterdamzuid. Voor Catching Up gaat ze graag op onderzoek uit naar nieuwe en unieke plekken, restaurants en winkels. Verder gaat ze graag het gesprek aan met ondernemers of mensen met een bijzonder verhaal.