Hebben jullie de kerstboom al staan? De mijne is onderweg, dus het leek me een goed idee om alvast eens te verkennen welk leuks er te vinden is om dit jaar in de boom en in huis te hangen. Ik ging naar de HEMA en Dille en Kamille toe en deel de leukste items met je in foto en video!

Waar ik vroeger graag de meer hysterische kant van Kerst leuk vond en het huis versieren niet gek en vol genoeg kon, merk ik dat ik nu meer neig naar rustigere kleuren en schattige items voor in huis. Mijn huismaker is niet groot, dus ik ben van plan om kleine items toe te voegen aan wat ik al heb aan versiering en een kleinere kerstboom neer te gaan zetten. Tijdens het winkelen heb ik een korte video gemaakt die je onderaan dit artikel of hier kunt vinden.

HEMA

Bij HEMA vond ik met met name de minimalistische kerstversiering erg mooi, met schattige eekhoorns, uiltjes en vosjes voor in de boom, leuke grachtenhuisjes en sneeuwbollen voor op tafel. Zelfs de taart afdeling doet mee met een mooie kerst dripcake. In de video zie je ook dat de winkels mooie kersttafels ter inspiratie hebben klaargezet. Een deel van de collectie is alleen in de winkel beschikbaar en een deel slechts online, dus hou de HEMA website goed in de gaten waar je je kerstitems kan scoren.

Bron foto’s: HEMA

Dille & Kamille

Ook Dille & Kamille heeft dit jaar een hele cozy collectie van eikeltjes en paddestoelen in getint glas, vilten muisjes, mooie servetten en meer. Voor de Kerst tafel hebben ze tafelwater-mix in een glazen fles die je met water aanlegt voor aan tafel, fruit chocolade en glühwein zakjes. In de video zie je een impressie van de kerstversiering in de winkel zelf.

Bron foto’s: Dille & Kamille

Welke items ontbreken er zeker niet bij jullie met Kerst en waar scoor jij je kerstversiering het liefste? Laat het ons zeker weten! Wij houden Catching Up regelmatig bij om jullie te voorzien van nieuwe tips en to-do’s, dus hou deze pagina zeker in de gaten!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Stephanie (1989) is een geboren en getogen Rotterdamse. Na het afronden van haar studie psychologie heeft ze in allerlei verschillende steden gewerkt en veel gereisd in Europa, maar is ze altijd aan Rotterdam verbonden gebleven. Eerder heeft ze geschreven voor Meisjes aan de Maas, een online magazine over Rotterdamse lifestyle. Ook beheert ze het Instagram account mooisuitrotterdamzuid. Voor Catching Up gaat ze graag op onderzoek uit naar nieuwe en unieke plekken, restaurants en winkels. Verder gaat ze graag het gesprek aan met ondernemers of mensen met een bijzonder verhaal.