De laatste weken zijn ontzettend druk geweest met zo veel leuke dingen, die ik deze keer bundel in één artikel. In dit artikel vertel ik over mijn Instagram-account, over een signeersessie die ik bijwoonde waar ik één van mijn lievelings-Youtubers ontmoette én kwam er een kerstreclame voor het eerst op televisie.

Moois uit Rotterdam Zuid

Naast mijn blog Catching Up beheer ik sinds 2018 een Instagram account genaamd Moois uit Rotterdam Zuid, waar ik foto’s en reels deel van mooie of interessante plekken in Rotterdam Zuid. Ik ben er zelf geboren en opgegroeid en merkte dat er vaak toch een beetje neergekeken werd op Rotterdam Zuid. Ondanks dat er zeker probleemgebieden en dilemma’s zijn, heb ik er fijn gewoond en gewerkt en vind ik dat er prachtige plekken zijn die veel te weinig aandacht krijgen. Rotterdam is echt groter dan het centrum en het Noorden die nu het bekendst zijn bij mensen! Ik ben na een tijdje wat meer inactief zijn nu weer actiever aan het posten en merk dat mijn account binnen twee maanden met bijna 200 volgers is gegroeid, wow!

Kerstreclame Lidl

Het was eindelijk zover, de kerstreclames van alle grote supermarkten kwamen op de televisie en ik zag voor het eerst de reclame van de Lidl, waar ik enkele wekend daarvoor in heb gefigureerd. Ik ben erg trots op hoe de reclame uiteindelijk is geworden, met een mooie boodschap om ook aan anderen te denken die het nu misschien zwaarder of minder hebben. Iedereen die me een beetje kent weet dat ik dol ben op de kerstperiode, dus meedoen aan een grote kerstreclame voelde echt als christmaholic-goals!

Lasers op de Coolsingel

Vanwege alle maatregelen en de vernieuwing van de Coolsingel was het lang onduidelijk hoe de kerstversiering in dit gebied er uit zouden gaan zien. Uiteindelijk is er besloten om wel een kerstboom bij het stadhuis neer te zetten, maar werd ook duidelijk dat de kerstverlichting in de bomen niet meer zal terugkeren wegens te veel ecologische schade voor de bomen. Als alternatief en cadeau aan de ondernemers voor alle hinder rondom de vernieuwing van de straat is er laserapparatuur van Mothership neergezet die de straat en bomen verlicht. Je kunt de lasers tot januari bekijken.

Het Kleine-dingen-boek van Bonnie Nottroth

Afgelopen zaterdag bezocht ik de signeersessie van YouTuber BijBonnie. Bonnie staat bekend om gezellige, knusse vlogs over zowel leuke vakanties en stedentrips, als hele alledaagse dingen, variërend van kringloopshoppen, haar huis herfstklaar maken tot vega koken en laten zien welke leuke dingen ze heeft gescoord tijdens een kledingruil met vriendinnen – en meer! Ik volg Bonnie al sinds ze begon met vloggen en ze doet me altijd heel erg denken aan hoe ik zelf vroeger was, en haar ouders doen me ook erg denken aan mijn eigen ouders. De vlogs voelen dus erg bekend en een beetje als ‘ vroeger thuis’ aan. Ze heeft een mooi boek gemaakt genaamd het Kleine-dingen-boek, waarin je drie jaar lang per seizoen leuke vragen kunt invullen en waarmee je even kan stilstaan bij de kleine, alledaagse dingen. Ik zou het boek aanraden als kerstcadeau voor je ouders, zussen of vriendinnen en lees in de reviews bij

Uit eten met mijn ouders en vriend

Ik sloot deze week af met een etentje met mijn ouders en vriend. Mijn vader heeft dit jaar een zwaar jaar gehad vanwege o.a. een forse hersenbloeding, waardoor hij noodgedwongen moest verhuizen naar een verzorgingshuis. Dit was ook voor mijn moeder een ingrijpende verandering en de hele COVID-pandemie maakte dit proces ook lastig qua bezoekregelingen. Vandaag was het de eerste keer dat mijn vader uit eten mocht en dus van de afdeling af kon. Hij keek er ontzettend naar uit en hij kon alle prikkels gelukkig ook goed aan, waardoor we een fijne en onbezorgde dag samen hebben kunnen ervaren met elkaar. Het was zelfs zo gezellig dat we geen foto met zijn allen hebben gemaakt, maar ik vind dat altijd bewijs dat we vooral op het plezier hebben gefocust. Hopelijk kunnen we vaker nog deze fijne herinneringen met elkaar maken!

Catching Up meer lezen?

Dit was de eerste keer dat ik jullie op deze manier meeneem in een week van mijn leven. Vinden jullie deze artikelen leuk of lezen jullie liever over een specifiek onderwerp per blogpost? Laat het me via de comments onder de artikelen of de socials zeker weten! Hou zeker de website in de gaten waar regelmatig nieuwe artikelen worden gepost.

Momenteel werk ik samen met bol.comDaisycon en TradeTracker middels affiliate linkjes. Ik krijg niet betaald om deze te plaatsen, maar als jij op een link klikt en daarna iets bestelt op dezelfde website, krijg ik een kleine commissie. Dit kost jou verder niets.

Bron omslagfoto: Unsplash

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Stephanie (1989) is een geboren en getogen Rotterdamse. Na het afronden van haar studie psychologie heeft ze in allerlei verschillende steden gewerkt en veel gereisd in Europa, maar is ze altijd aan Rotterdam verbonden gebleven. Eerder heeft ze geschreven voor Meisjes aan de Maas, een online magazine over Rotterdamse lifestyle. Ook beheert ze het Instagram account mooisuitrotterdamzuid. Voor Catching Up gaat ze graag op onderzoek uit naar nieuwe en unieke plekken, restaurants en winkels. Verder gaat ze graag het gesprek aan met ondernemers of mensen met een bijzonder verhaal.