Ik heb mijn hele jeugd in Rotterdam Zuid gewoond en er fijne herinneringen aan. Dit deel van Rotterdam is altijd wat minder bekend en populair geweest, of mensen kwamen niet verder dan Katendrecht of de Kop van Zuid. In dit artikel deel ik enkele plekken die om verschillende redenen de moeite waard zijn om eens te bezoeken!

30ML Rotterdam Hart van Zuid

In dit fijne koffietentje hebben de eerste brainstormsessies voor mijn website plaatsgevonden, sippend aan verschillende kopjes koffie en thee. 30ML is een mooie lichte zaak met veel ramen, en ondanks dat je midden in het drukke Hart van Zuid zit vond ik de sfeer vooral ontspannen en gezellig. Het is ook een ideaal plekje als je het park wil bezoeken en een lekkere koffie wil meenemen, als je wil gaan winkelen op Zuidplein of naar een evenement in Ahoy toe gaat. Het menu is vooral gericht op ontbijt (wat ze de hele dag door serveren) en lunch, waarbij je kunt denken aan pancakes, toast en burrito´s. Verder hebben ze allerlei verse sapjes, (ijs)koffie, thee en andere warme dranken.

Sharp Sharp

Sharp Sharp is een plantaardige bakkerij te vinden bij Rijnhaven Rotterdam. Ze maken er vrolijke koekjes, gebakjes en bijzondere warme dranken die allen gluten- en lactosevrij zijn en geen geraffineerde suikers bevatten. Je kunt de lekkernijen meenemen in boxen die je via de website kunt reserveren, maar om ook de lekkere drankjes te proberen zou ik je aanraden om in de bakkerij te gaan zitten. Het zitgedeelte in de zaak is ingericht met mooie planten. Meestal voel ik me na een bezoekje bij Sharp Sharp rustig en vrolijk, en heb ik het gevoel dat ik echt eens iets gegeten of gedronken heb wat je niet overal kunt halen.

Eetcafé Thailand

Eetcafé Thailand zit middenin de wijk Lombardijen verstopt, waar je bijna zo voorbij zou lopen of rijden. Toch is het eten hier ontzettend lekker en zijn de eigenaars en de medewerkers van het restaurant ontzettend meedenkend en gastvrij. Ik heb er altijd heerlijk gegeten en mocht je het moeilijk vinden om een goede eetkeuze te maken, dan denkt het personeel met je mee. Voor de liefhebbers van pittig eten staat er een groene curry maaltijd op het menu waar je je aan kunt wagen, verder zijn er ook wat vegetarische opties te kiezen zodat iedereen met een goed gevulde buik naar huis kan gaan.

Chinees vegetarisch restaurant De Oude Plek

Een soortgelijk pareltje vind ik de Oude Plek, al 18 jaar te vinden in Lombardijen. Vanwege allerlei dieetbeperkingen van vriendinnen worden we steeds creatiever in het zoeken naar lekkere vega(n) hotspots en kwamen we op de Oude Plek uit. De reviews zijn lovend en het menu is vrij uitgebreid! Het restaurant ziet er heel traditioneel uit, er is eventueel ook de mogelijkheid tot afhalen zodat je al het lekkers thuis kunt eten. Hoog tijd om na alle lockdowns weer eens langs te gaan!

De komende tijd ben ik van plan om nog meer van dit soort pareltjes uit te gaan lichten, dus tips zijn altijd welkom! Laat ze achter in de comments of sociale media en houd de website in de gaten voor nieuwe tips en hotspots!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Stephanie (1989) is een geboren en getogen Rotterdamse. Na het afronden van haar studie psychologie heeft ze in allerlei verschillende steden gewerkt en veel gereisd in Europa, maar is ze altijd aan Rotterdam verbonden gebleven. Eerder heeft ze geschreven voor Meisjes aan de Maas, een online magazine over Rotterdamse lifestyle. Ook beheert ze het Instagram account mooisuitrotterdamzuid. Voor Catching Up gaat ze graag op onderzoek uit naar nieuwe en unieke plekken, restaurants en winkels. Verder gaat ze graag het gesprek aan met ondernemers of mensen met een bijzonder verhaal.