Sinds vorig jaar is Rotterdam weer een knusse speciaalzaak rijker. Aan de Jonker Fransstraat vind je Osōzai Deli, waar ze een assortiment van verse gerechten, snoep en allerlei lekkers verkopen. Ondanks de stormachtige weersomstandigheden brachten we er vandaag een bezoekje, en we vertrokken met een volle tas en buik!

Bij binnenkomst worden we ontzettend hartelijk ontvangen en ontdekken we dat er een gratis Oden proeverij is. Oden is een typisch wintergerecht en is een soep-achtige stoofpot gevuld met visballetjes, tofu, groenten, fishcake en een gekookt ei. In de winter is dit een populair streetfood gerecht in Japan en we konden goed begrijpen waarom: na een dag buiten met heftig weer warmt dit gerecht je heerlijk op en kun je er weer even tegenaan. Ik had nog nooit Oden gegeten en vond het erg lekker, en het leuke is dat je in de winkel meteen de juiste ingrediënten kunt kopen om het gerecht thuis nog eens te maken. Ook kregen we gratis twee rolletjes Kamaboko, oftewel gestoomde surimi rolletjes om thuis te bereiden. We waren de winkel eigenlijk zonder verwachtingen binnengelopen en we voelden ons ontzettend hartelijk ontvangen, zonder druk om daarna een aankoop te doen.

De winkel zelf is mooi licht en minimalistisch ingericht met enkele koelingen en schappen met typisch Japans snoep, basisingrediënten voor in de keuken zoals kruidenmixen en sauzen en hartige snacks. In de vriezers vind je onder andere tayaki, visballetjes en gyoza´s en in de koelschappen vers bereide gerechten als katsudon en karaage. Het ziet er allemaal super lekker uit en je kunt het eventueel ook in de winkel eten en er een warm drankje bij bestellen. Wij vonden het een leuke plek om weer wat nieuwe producten te vonden, maar tegelijkertijd kun je ook de wat meer bekende anime spulletjes in de winkel vinden. Op de Instagram pagina komen er regelmatig proeverijen of evenementen voorbij, dus mocht je tijdens een bezoek aan Rotterdam op zoek zijn naar een gezellige speciaalzaak, sla Osōzai Deli dan zeker niet over.

Ben jij al eens een kijkje gaan nemen bij Osōzai Deli? Laat me dan zeker in de comments weten wat je er van vond! Eerder bezocht ik andere Japanse adresjes in Rotterdam, zoals het Soufflé Cafe, Round&Round en meer, neem daar dus zeker ook een kijkje!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Stephanie (1989) is een geboren en getogen Rotterdamse. Na het afronden van haar studie psychologie heeft ze in allerlei verschillende steden gewerkt en veel gereisd in Europa, maar is ze altijd aan Rotterdam verbonden gebleven. Eerder heeft ze geschreven voor Meisjes aan de Maas, een online magazine over Rotterdamse lifestyle. Ook beheert ze het Instagram account mooisuitrotterdamzuid. Voor Catching Up gaat ze graag op onderzoek uit naar nieuwe en unieke plekken, restaurants en winkels. Verder gaat ze graag het gesprek aan met ondernemers of mensen met een bijzonder verhaal.