Na de lange lockdown staat er ein-de-lijk weer een reis op de planning! Ik bezocht Dublin en maakte vanuit daar een uitstap naar Glendalough en Wicklow Mountains, zodat we zowel een impressie krijgen van de bruisende stad als de natuur. In dit reisverslag lees je hoe onze eerste Ierland ervaring is geweest.

Dublin

Rond half drie zitten we na een snelle treinrit van Rotterdam naar Schiphol in ons vliegtuig naar Dublin. We vliegen voor 26 euro per persoon met Ryanair en hebben alleen handbagage mee, dus het hele incheckproces gaat vrij vlot. Een uur en 20 minuten later arriveren we op Dublin Airport, waar we voor 20 euro twee open retourkaartjes kopen om vandaag naar Dublin te reizen, en morgen weer richting de luchthaven. Ongeveer een half uur later stappen we uit bij Aston Quay in het centrum van Dublin. We zien al veel groene voorbereidingen voor St. Patricks Day volgende week, maar desondanks is iedereen op straat erg druk en vrolijk aanwezig. We lopen voornamelijk rond in de Temple Bar regio en langs enkele fotogenieke plekjes zoals Trinity College, de Ierse bank en Dublin´s Castle.

We komen langs allerlei super gezellige pubs in de Temple Bar regio waar de live muziek op straat goed te horen is. Omdat we nu vooral honger hebben besluiten we te gaan eten bij de Old Mill, waar we twee traditionele Ierse stoofpotjes met aardappelpuree bestellen, vergezeld met Guiness en ginger ale. Als toetje eten we bread pudding en Bailey´s cheesecake, die we helemaal niet meer op konden maar uiteraard wel hebben opgegeten. Je kunt hier ook zeker goed slagen als je van een lekkere burger houdt of liever fish and chips eet. Wij betaalden ongeveer 60 euro voor een hoofd- en nagerecht en drie drankjes.

Glendalough en Wicklow Mountains Nationaal Park

Dag twee in Ierland begint om 8:00 uur met een halve dagtour naar ´the Garden of Ireland´, namelijk Wicklow Mountains National Park. We boekten deze excursie via Paddywagon Tours voor 28 euro per persoon en kregen er een ochtend met prachtige bossen en meren voor terug. Onderweg werden we bijgepraat over enkele historische plaatsen van Dublin en de Ierse tradities. Na de busrit kregen we 2,5 uur wandeltijd vrij te besteden in het park.

In het park vind je onder andere de ruïnes van het klooster van St. Kevin, zoals de nog intacte poort en ronde toren, de begraafplaats en de overblijfselen van het klooster. Vlak in de buurt kun je bij St. Kevin´s Kitchen genoeg lekkers vinden om vooraf te eten of lekker mee te nemen. Wij namen onze thee mee het park in tijdens onze hike en beloonden onszelf na de wandeling met een gigantisch stuk cheesecake en warme appeltaart met slagroom. We betaalden hier totaal ongeveer tien euro voor. Nadat we door de ruïnes liepen, vervolgden we onze weg langs watervallen en mooie natuur richting Glendalough.

We hadden ontzettend mazzel met het mooie weer, daar er slechts 6 graden was voorspeld met 90% kans op neerslag. Net toen de zon begon door te breken kwamen we aan bij het prachtige meer van Glendalough, waar we de rest van onze tijd hebben gespendeerd langs het water en op st. Kevin´s Way. Op de terugweg bezochten we Poulanass waterval en liepen we weer rustig terug naar de bus. We wisten zeker dat we moe maar voldaan waren na deze korte trip, maar konden ons ook prima voorstellen dat je hier een hele dag of zelfs meerdere dagen verblijft en meer richting de mountains toe naar boven kunt hiken.

Mocht je zelf overwegen om deze tour te boeken, weet dan dat je al met een halve dagtour veel moois te zien zal krijgen, maar dat een hele dag het ook zeker waard zal zijn om deze regio te bezoeken. Je kunt ook zelf met de auto komen en parkeren op meerdere parkeerpleinen waar je per x aantal uur tot een hele dag kunt betalen. Wij reden na de tour weer terug richting Dublin, waar we bij Lovingspoon een traditional Irish breakfast versloegen (deze serveren ze de hele dag), nog een rondje door het centrum liepen en daarna net voor de hevige regen weer de bus terug naar Dublin Airport pakten en naar huis vlogen.

Ben je zelf wel eens in Ierland geweest? Laat dan zeker weten hoe je het er vond, op sociale media of onder dit artikel in de comments! Hou ook zeker de Travel Tips pagina in de gaten voor meer reisverslagen, stedentrips en langere vakanties!

Bron omslagfoto: Unsplash

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Stephanie (1989) is een geboren en getogen Rotterdamse. Na het afronden van haar studie psychologie heeft ze in allerlei verschillende steden gewerkt en veel gereisd in Europa, maar is ze altijd aan Rotterdam verbonden gebleven. Eerder heeft ze geschreven voor Meisjes aan de Maas, een online magazine over Rotterdamse lifestyle. Ook beheert ze het Instagram account mooisuitrotterdamzuid. Voor Catching Up gaat ze graag op onderzoek uit naar nieuwe en unieke plekken, restaurants en winkels. Verder gaat ze graag het gesprek aan met ondernemers of mensen met een bijzonder verhaal.