Het is zover, eindelijk ging de jubileumeditie van Heroes Dutch Comic Con (HDCC) van start na meerdere keren uitstel. Ik liet me het hele weekend onderdompelen in de wereld van comics, games en cosplay en neem je mee voor een sfeer-impressie.

Het kaartje voor Comic Con was al lang eerder gekocht in 2020, maar vandaag was het eindelijk zo ver en op de valreep werden alle COVID-maatregelen net voor dit weekend opgeheven, yes! Het is voor mij de eerste keer dat ik het evenement bezocht: ik wilde dit al veel eerder maar heb inmiddels ook vriendinnen die events als deze net zo leuk vinden als ik. We besloten om in cosplay naar Comic Con te gaan, ik besloot mijn Chun-Li outfit opnieuw aan te trekken.

Eenmaal aangekomen op Utrecht Centraal begon de voorpret al: waar we in de trein nog vreemd werden aangekeken vanwege onze outfits, zo gezellig was het dat alle eetgelegenheden en de aankomsthal van het station volstond met cosplayers. We aten een patatje bij de Smullers (en zaten naast Mario en Luigi) en verplaatsen toen richting de Jaarbeurs, waar er buiten al meet-ups van allerlei series en anime waren georganiseerd. Het was weer even wennen aan zo veel mensen bij elkaar zonder afstand, maar tegelijkertijd was het event ruim opgezet, waardoor het redelijk meeviel qua lopen. Een uitzonderind was de zogenaamde dealer hall, waar je merchandise kunt kopen zoals Funko Pops, miniatuur beeldjes en luckybags.

Verder bestond Comic Con naast de welkomsthal uit een Entertainment hal, waar je nieuwe series en gamerelease stands had en spellen kon uitproberen, Dance Dance Revolution kon spelen of kon kijken naar gameplays. Tevens was er een Artist Alley, waar allerlei grote en kleine kunstenaars hun werk, shirts en schattige kantoorartikelen kon kopen. Er was een heuse cosplay wedstrijd en een catwalk aan het einde van de dag, en gedurende dag waren er geek quizzen, meet and greets en signeersessies. Er waren verder allerlei horeca hoekjes, van ramen, burgers en pizza´s tot wafels en churro´s. Ook kon je met je polsband de Jaarbeurs onbeperkt in en uit, en dus eventueel ook buiten het terrein eten als je dat wilde.

Ik moet zeggen dat de combinatie mensenmassa en alle indrukken het eerste uur nogal overweldigend waren: ik wilde alles zien bij de stands en alle toffe cosplays van de andere bezoekers zien, en je wil tegelijkertijd ook alles meenemen wat er mooi of schattig uitziet op de stands. We namen even rust met een wafel en thee en gingen toen wat meer op onze gemak rondlopen, waardoor we wat beter konden genieten van de sfeer. Iedereen was vrolijk en aardig, waardoor we ook hele leuke gesprekken met anderen hebben gehad die onze cosplays herkenden of andersom. Ik hoorde dat er nog een Chun-Li aanwezig was, maar die heb ik helaas niet weten te spotten.

Ben jij al wel eens eerder naar Comic Con of een soortgelijk evenement gegaan? Ik ben benieuwd hoe jullie ervaringen zijn! Ik ga zeker vaker naar dit soort evenementen, omdat het een leuke manier is om mijn ´blije kind´ weer even naar voren te halen – en ik heb al wat leuke andere cosplays in gedachten. Hou de site in de gaten!

Bron omslagfoto: Heroes Dutch Comic Con

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Stephanie (1989) is een geboren en getogen Rotterdamse. Na het afronden van haar studie psychologie heeft ze in allerlei verschillende steden gewerkt en veel gereisd in Europa, maar is ze altijd aan Rotterdam verbonden gebleven. Eerder heeft ze geschreven voor Meisjes aan de Maas, een online magazine over Rotterdamse lifestyle. Ook beheert ze het Instagram account mooisuitrotterdamzuid. Voor Catching Up gaat ze graag op onderzoek uit naar nieuwe en unieke plekken, restaurants en winkels. Verder gaat ze graag het gesprek aan met ondernemers of mensen met een bijzonder verhaal.